Urmaker Jermstad i Molde:
Tiden som profesjon - framtiden i fokus!

 

Midt i Molde sentrum ligger et av byens mest besøkte utstillingsvinduer. Tilreisende og fastboende stanser foran rekken av montere med noen av bransjens mest kjente klokkemerker. Det faller seg ganske naturlig å ønske seg et av de stilrene urene i Urmaker Jermstads vinduer i Storgata. Mange går videre inn dørene hvor de møter profesjonelle fagfolk.

Lang tradisjon
- I 36 år har vi sørget for at våre kunder har kunnet skaffe seg noe av det beste som skapes av verdens klokkemakere. Min far, Snorre Jermstad, åpnet butikk og verksted i sentrum i 1978. I år flyttet vi over gata til Outzen Strøket. Og her, midt i “smørøyet”, akter vi å være etablert når vi nå setter fokus på egen og bransjens framtid, sier Tore Jermstad, urmaker og daglig leder siden 1992 av Urmaker Jermstad i Molde. Tore Jermstad er en av stifterne bak PROTID-kjeden, nå Norges ledende urmakerkjede.

Merkevare-fokus
- Vi har valgt å fokusere sterkt på merkevarer innen bransjen, med merker som Seiko, Victorinox og Certina, og vi har lyktes svært godt med det. Vi som jobber i butikken, har nok våre favoritter blant de mer klassiske merkene, og fokuserer også mye på Tag Heuer, Raymond Weil og Michel Herbelin. Dette er klokker vi med glede presenterer for våre kunder, sier urmaker Tore Jermstad.

Stigende ur-interesse
- Vi opplever en ganske markant stigning i interessen for det personlige uret, armbåndsuret som av mange bæres som en markering av personlig stil og smykke. Vi merker en renessanse i interessen for det klassiske uret, og overraskende mange henvender seg til oss med eldre armbåndsur som behøver reparasjon eller service. Vi tilhører en kjede som samarbeider om både salg, reparasjoner og service, og kan derfor hjelpe de som ønsker å bevare et klassisk ur, sier Tore.

Tidlig ute
- Vi har vært tidlig ute med satsing på merker som ungdommer etterspør. Design og moteriktig tilpasning er viktig for store grupper, særlig blant de unge. Vi har vært blant de første som har tatt inn merker som Daniel Wellington, Marc Jacobs og Michael Kors. Framtidsrettede modeller som norske Bruvik, og ikke minst vårt nyeste merke, Meistersinger - uret med bare én viser - finnes i vårt utvalg og har vært ubetingede salgssukseer, sier Tore.

Urmaker for framtiden
- Vi hos Urmaker Jermstad i Storgata har mye å gjøre i vår hverdag. Vi selger og reparerer klokker under samme tak, og forretning og verksted har en betjening på fem personer. Service og reparasjon knyttet til moderne og tradisjonelle klokker utføres i vårt verksted av fagutdannede urmakere. Verkstedet er autorisert for reparasjon av mange av toppmerkene innen urbransjen.

- Vi har i både salgs- og service-prosessen valgt å ha fokus på kvalitet, og vår filosofi går ut på at en god klokke skal tåle et aktivt liv og ha lang levetid, understreker Tore Jermstad, andre generasjons urmaker hos Urmaker Jermstad i Molde sentrum.