Årets Seiko-forhandler i Norge

Urmaker Jermstad er kåret til Årets Seiko-forhandler i Norge for 4. år på rad. Urmakerbutikken i Rosenes by styrker dermed sin posisjon som den største Seiko-forhandleren i hele landet.

Urmaker Jermstad i Molde forhandler de anerkjente merkene Seiko, Seiko Astron og Grand Seiko, i tillegg til en rekke andre eksklusive merkevarer. – Det er en stor ære å bli kåret til Årets Seiko-forhandler for tredje år på rad. Dette er en posisjon vi har jobbet målrettet for å oppnå. Seiko er et anerkjent og solid merkenavn i vår bransje. De tilbyr kvalitetsprodukter i ulike prisklasser som vi gjerne anbefaler våre kunder, forteller urmaker Tore Jermstad.

 
Tro på merket
– Møre og Romsdal er ett av områdene i Norge hvor Seiko står meget sterkt. Tore og de andre ansatte hos Urmaker Jermstad har i mange år vært med på å selge og fremme Seiko sine flotte produkter. Med sin indre drivkraft og tro på merket gir betjeningen alt for å selge Seiko, og for å bistå kundene på best mulig måte, forteller Bjørn F. Bergh, administrerende direktør hos Seiko-leverandøren Optura AS. Leverandøren er i dag en av Nordens største distributører av merkevarer innen ur.

– De siste årene har Urmaker Jermstad også representert det eksklusive merket Grand Seiko i sin flotte, nyoppussede butikk, forteller Bergh. Grand Seiko er et japansk merke som ble etablert i 1960, med formål om å bygge ur av aller høyeste kvalitet. Grand Seiko streber etter å produsere ”the ideal watch” og har gjennom årene levert modeller som har posisjonert merket til det nivået de er kjent for i dag.

Det beste av det beste
Urene fra Grand Seiko har på flere måter satt en ny standard for urbransjen, med en gangnøyaktighet på et nivå som ikke har vært sett tidligere. Urene har håndpolerte visere og kasser, og merket holder en meget høy kvalitet i alle detaljer. Designet er tidløst med evig uttrykk. Merket fastholder sin posisjon som ”in house” produsent, og produserer alle deler til sine ur selv.

Grand Seiko ble lansert i Europa så sent som 2011, etter 50 suksessrike år i Japan. – Det at vi er landets største forhandler av Seiko, er en viktig faktor for at vi i dag også er en stolt forhandler av Grand Seiko. Vi fører et bredt utvalg av typer og modeller, og vi venter i spenning på årets nyheter som er på vei inn, forteller Jermstad.
 
Kunder over hele landet
– Butikken er lokalisert i Molde sentrum, med fokus på salg og service til våre kunder. Vi har et eget serviceverksted med fagutdannede urmakere. På grunn av vår merkemiks når vi også ut til kunder utenfor vårt naturlige nedslagsfelt. Tag Hauer, Raymond Weil, norske Bruvik og ikke minst vårt spennende urmerke Meistersinger bidrar til det. Vi ser ofte at klokkeinteresserte fra andre deler av landet tar kontakt med oss via telefon, mail og i sosiale medier. Dette gir oss stadig gode salg og serviceoppdrag, forklarer urmaker Jermstad.

– Som medlem i Protid-kjeden har vi fokus på service og vedlikehold av de flotte urene som våre kunder kommer med. Vårt fokus på batteriservice, med tilhørende kontroll av pakninger og urets vanntetthet gir oss travle dager. Er uret vanntett til enhver tid vil også levetiden på uret øke. Og ur som fungerer som de skal, er jo det beste for en urmaker, avslutter Jermstad med et smil.

Tekst: TIBE
Foto: Espen A. Istad