Seiko 5 Sports er gjenfødt – og redesignet for en ny generasjon

I over 50 år har Seiko 5 Sports levert klokker på et høyt nivå av pålitelighet, holdbarhet, ytelse og verdi og har blitt elsket av fans av mekaniske klokker over hele verden. Nå lanseres en bred ny kolleksjon med fornyet design, og denne høyt verdsatte klokkemodellen blir som født på ny. Velkommen til den nye Seiko 5 Sports, en kolleksjon med alle de samme detaljene men et friskt nytt utseende. 

Den første Seiko 5-klokken, Seiko Sportmatic 5, ble født i 1963. Det var Seikos og Japans første automatiske klokke noensinne med dag og dato. ‘‘ 5 ’’ representerte løftet om at hver Seiko 5-klokke skulle ha fem viktige attributter; automatic urverk, visning av dag og dato ved 3- tallet, vanntett, en innfelt krone ved 4-tallet og kasse og lenke skapt for holdbarhet. I kombinasjon med den daværende nye hovedfjæren og sjokkmotstandssystemet ga disse funksjonene Seiko 5 sitt særegne utseende.
 

 

I 1968 ble Seiko 5 Sports født. Den ble skapt for det stadig voksende antall menn og kvinner som ønsket en klokke de kunne stole på når de drev med idrett. I tillegg til de grunnleggende verdiene til Seiko 5, tilbød Seiko 5 Sports økt vanntett egenskap, en styrket krystall og lysende visere og timemarkører. Gjennom de neste tiårene fikk Seiko 5 Sports stor internasjonal kjennskap som en praktisk klokke som tilbød et unikt utseende og ekstraordinær verdi. Spesielt ble kolleksjonen godt mottatt av yngre klokkeentusiaster pga.  mange designs med urskiver i livlige farger som sjokkerte og gledet like stort. 

Flere av modellene vil være tilgjengelig hos Urmaker Jermstad fra september 2019.